Savez 90/Zelenih Srbije razmišlja o samostalnom izlasku na parlamentarne izbore

Vesti 20. okt 202110:00 9 komentara
Savez 90/Zelenih Srbije
Savez 90/Zelenih Srbije

Predsednik Saveza 90/Zelenih Srbije Đura Vlaškalić izjavio je da ta stranka, koja je učestvovala na lokalnim izborima u Negotinu i Mionici, razmišlja o samostalnom izlasku na parlamentarne izbore.

„O mogućim koalicijama ćemo tek razmišljati, ali za sada mislimo da ćemo izaći kao jedinstvena Zelena stranka“, rekao je Vlaškalić za Danas.

Povezane vesti

On je rekao da su lokalni izbori u Negotinu i Mionici „očekivano protekli u veoma teškoj atmosferi“.

Vlaškalić je dodao da ne može biti zadovoljan rezultatom u Mionici, gde je bio veliki odziv glasača a nisu uspeli da pređu cenzus, ali da su pokazali da kao stranka koja prvi put izlazi na izbore „mogu da mobilišu birače“.

„Izbori nisu bili regularni na svim biračkim mestima, biće prigovora i videćemo kakav će to rezultat doneti. Nismo imali kontrolore na svim biračkim mestima, naročito ne u Negotinu, ali smo tamo ostvarili bolji rezultat“, kazao je Vlaškalić.

On je dodao da je u Negotinu, gde je Savez 90/Zelenih Srbije osvojio 3,4 odsto glasova i jedan odbornički mandat, odziv bio nešto manji zbog velikog broja ljudi koji su upisani u birački spisak, ali žive i rade u inostranstvu.

„I tamo je bilo funkcionerske kampanje, bili su teški, neravnopravni uslovi za sve, sem za Srpsku naprednu stranku“, rekao je Vlaškalić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare