Savet REM imenovao članove upravnih odbora RTS i RTV

Vesti 13. jul. 202116:114 komentara
Podeli:
REM logo
Izvor: N1

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) je saopštilo da je, na današnjoj 231. redovnoj sednici, Savet REM-a imenovao šest članova Upravnog odbora Radio televizije Srbije (RTS) i pet članova Upravnog odbora Radio televizije Vojvodina (RTV).

Kako je navedeno na sajtu REM, reizabrani članovi Upravnog odbora RTS-a su Branko Radun, Miroslav M. Nikolić i Ljiljana Đurđevac, a za nove članove su izabrani Branislav Klanšček, prof. dr Milivoje Pavlović i Muharem Bazdulj.

U Upravni odbor RTV-a su reizabrani Aleksandar Komnenović, Borislav Pupavac i Marko Ćalić, a novi članovi su Aleksandar Čupić i Valentin Mik. Mediji javljaju da će za šestog člana biti ponovo raspisan konkurs.

Upravni odbori republičkog i pokrajinskog javnog servisa imaju po devet članova, a mandat još uvek traje Šćepanu Praščeviću, Nenadu Jankoviću i Zoranu Panoviću u UO RTS-a, kao i Branku Bjeliću, Branislavu Popoviću i Jovanu Adamovu u UO RTV-a.

Savet REM-a je u tri navrata bezuspešno pokušavao da izglasa nedostajuće članove upravnih odbora, jer na sednicama nije bilo kvoruma za dvotrećinsku većinu, koliko je potrebno za izglasavanje takve odluke.

Komentari

Vaš komentar