Šarić negirao optužbe – u Tužilaštvu rekao da je sve farsa, Lazareviću pozlilo

Vesti 15. apr 202218:37 > 23:088 komentara
Saslušanje Šarića
Izvor: Tanjug/Jadranka Ilić

Saslušanje Darka Šarića, njegovog advokata Dejana Lazarevića i ostalih osumnjičenih koji su uhapšeni zbog sumnje da su bili pripadnici organizovane kriminalne grupe otkrivene u velikoj međunarodnoj akciji Europola, završeno je u Tužilaštvu za organizovani kriminal. Šarić je negirao je sve što mu se stavlja na teret, saznaje Nova.rs.

POVEZANE VESTI

Naime, kako je za Nova.rs potvrdio Šarićev branilac Dalibor Katančević, Šarić je rekao da je sve ovo farsa i pritisak na sud zbog drugih postupaka koji se vode protiv njega.

Istakao je da se to najbolje vidi na osnovu toga što su svi objavili i da su uhapšene sudije, a što nije tačno, rekao je Katančević za portal.

Dodao je i da će njegov branjenik detaljnu odbranu izneti kada se bude upoznao sa svim što mu se stavlja na teret, odnosno u daljoj fazi postupka.

Branilac jednog od osumnjičenih rekao je novinarima ispred Specijalnog suda da je u toku saslušanja, pozlilo advokatu Dejanu Lazareviću.

Lazarević je prebačen u bolnicu, javlja RTS.

Saslušanje u Specijalnom sudu u Beogradu trajalo je od 19 sati do oko 22 sata. Oko 18 sati u zgradu suda stigli su i Šarićevi branioci, advokati Dalibor Katančević i Danilo Šarić.

Mediji prenose izjave advokata, koji navode da je Darko Šarić sve negirao.

Ispred zgrade Specijalnog suda nije bilo mnogo pripadnika policije, a prisustvovalo je nekoliko novinarskih ekipa, piše Nova.rs.

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo da je večeras da je, na osnovu krivične prijave MUP, UKP i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, nakon sprovednog predistražnog postupka i prikupljenih dokaza donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv 12 lica – Darka Šarića, Dejana Lazarevića, Bojana Stanojkovića, Danila Odovića, Aleksandra Boškovića, Nikole Spasojevića, Danila Stojanovića, Milutina Radovanovića, Duška Mirkovića, Stefana Andrejića, Marka Vukića i Uroša Radovanovića.

Podsetimo, u četvrtak je izvedena velika akcija hapšenja u kojoj je uhapšen Šarić, koji je označen kao vođa kriminalne grupe.

Pripadnici SAJ, UKP i drugih službi MUP vršili su juče pretrese na nekoliko lokacija. Između ostalog, tokom celog dana je bio pretres Šarićeve vile u Ulici Baje Pivljanina. Šarić je kasno uveče izveden iz svoje vile, odakle je potom odvezen u prostorije Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), a zatim i u pritvorske prostorije tužilaštva.

Komentari

Vaš komentar