Saslušana i glumica Iva Ilinčić o slučaju zlostavljanja

Vesti 21. jan 202113:55 > 15:337 komentara
Iva Ilinčić, saslušanje
Izvor: Tanjug/Tara Radovanović

Glumica Iva Ilinčić saslušavana je danas četiri sata u tužilaštvu povodom optužbi za seksualno zlostavljanje i polno uznemiravanje koje je iznela protiv učitelja glume Miroslava Aleksića.

Jedan od njenih pravnih zastupnika Jugoslav Tintor rekao je novinarima da je Iva saslušana od strane postupajućeg tužioca i da je iznela tačno i detaljno ono čega se seća u ovom slučaju.

povezane vesti

On je zamolio medije, s obzirom na to da je među onima koji optužuju Aleksića i maloletno lice, kao i druge žrtve koji nisu spremne kao njih dve da stanu pred kamere, da postupak teče bez bavljenja time. Istakao je da novinari pomažu što su ovo pitanje podigli kao pitanje svih pitanja, da bi se saznala istina i da bi se poslala poruka da se ohrabre i druge žrtve da prijave nasilje, i to ne samo u ovom slučaju.

Tintor nije mogao da precizira koliko će postupak protiv Aleksića trajati, da će zavisiti i od broja oštećenih lica, što usložnjava postupak. Tu je i veliki broj krivičnih dela koja mu se stvaljaju na teret i sigurno je da neće ići brzo, kaže Tintor.

Ipak, dodao je da je svima u interesu da se ova krivična pravno stvar brižljivo i detaljno rasvetli.

On je objasnio da je jedan od branilaca Aleksića danas ranije napustio saslušanje zbog poslovnih obaveza, ali da je ostala druga advokatica, jer Aleksić ima dva branioca.

„Koleginica je ostala do kraja. Odbrana učestvuje, postavlja pitanja, mislim da je dobro tako raditi imajući u vidu da su detalji važni“, rekao je advokat.

Iva Ilinčić, prema rečima njenih branilaca, neće davati izjavu novinarima ispred suda jer smatraju da nije zgodno posle četiri sata saslušanja da daje izjave, ali da će ona naći mesto vreme i način i primeren put da javnosti kaže ono što smatra da je potrebno.

Tintor je objasnio i da je njih kao advokate angažovao Ivin otac Srđan, koji je sa njima došao u Palatu pravde, a potom izašao.

„On se bavi građansko-pravnom materijom i došao je da joj pruži podršku“, rekao je Tintor.

Advokat je naglasio da ne bi odgovarao na pitanje kako je Iva podnela saslušanje, da je svakako teško da prolazi kroz detalje koje je prošla, ali da je za njega kao branioca bitno da je iznela tačno i detaljno ono čega se seća.

 

Komentari

Vaš komentar