Šarović od obezbeđenja kod Skupštine tražio legitimacije: Jel ko od vas Belivuk?

Vesti 31. maj 202218:53 > 18:54 13 komentara
BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

Predsednik pokreta "Ljubav, vera, nada" Nemanja Šarović na svom Tviter nalogu objavio je snimak razgovora sa grupom muškaraca koji mu nisu dozvolili da uđe u, kako su naveli, "štićenu zonu" ispred Skupštine Srbije ranije danas, tokom zakletve predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a koji su rekli da su policijski službenici.

Kako se čuje na snimku, jedan od prisutnih predstavio se kao Ivan Cvijović, načelnik Odeljenja za Javni red i mir. Na pitanje Šarovića da pokažu legitimacije, rekao je „da ima motorolu“. Na snimku, za koji Šarović kaže da je samo prvi deo, vidi se kako samo jedan od prisutnih pokazuje službenu legitimaciju.

Pogledajte koliko je ljudi u parku, vi meni ne date da prođem, rekao im je Šarović i upitao da li je on opasnost. „Ovo je valjda praznik demokratije i imam pravo da prođem. Jel neko od vas Veljko Belivuk, pošto je on obezbeđivao prošlu inauguraciju“, upitao ih je.

Podsetimo, Šarović i nekoliko njegovih pristalica danas su, za vreme dok je Aleksandar Vučić polagao predsedničku zakletvu u Skupštini Srbije, stajali ispred njenog zdanja noseći transparente sa porukama „diktator“, „ubica institucija“ i sliku ubijenog predsednika Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Prenos zakletve, reakcije, čestitke i analize čitajte u našem BLOGU.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare