Šapića „žulja“ Vesićevo nasleđe: Lemuri na glavi, prikolice i kineske robne kuće

Vesti 15. jul 202219:29 > 19:3913 komentara

Posle pucanja cevi u Ulici kraljice Marije, puklo je, malo jače, i u odnosu dva istaknuta beogradska naprednjaka. Novi gradonačelnik Aleksandar Šapić broji probleme i optužuje prethodnu vlast da nije uradila posao kako treba. Od tih prethodnih za sada nema glasa, zašto ćute? Možda čitaju.

U Beogradu se ovih dana ubrzano ispisuju nove stranice Šekspirovog dela – kralj Dankan i general Magbet u novim zapletima: u kineskoj robnoj kući, negde na putu između Novog Beograda i Surčina, u potopljenoj Paliluli. Šta se krije iza tona kojim novi gradonačelnik govori o onome što je bilo pre njega.

POVEZANE VESTI:

Kupovina osam televizora za Šapićev kabinet, prebacila je kanal javnosti na sliku polica kineske robne kuće.

„Opozicioni mediji i političari samo nek nastave da slušaju one koje su do juče kritikovali, a sad su im postali veliki ‘prijatelji iz vlasti’, jer im već neko duže vreme doturaju kao neke info o meni, ali neka se ne začude ako na kraju priče i sami završe na polici kineske robne kuće“, poručio je Šapić na Tviteru.

Nedovršena deonica autoputa Miloš Veliki od Novog Beograda do Surčina Šapiću pokazala smer – prethodna vlast.

„Kako više vreme prolazi tako shvatam da stvari u Beogradu nisu baš najbolje funkcionisale onako kako su nam predstavljene“, kazao je tada Šapić.

I dok se centar grada davio u tek rekonstruisanoj ulici, voda je nepogrešivo tekla ka Zoološkom vrtu.

„To što se neko slikao sa lemurom na glavi, što ide da deli knjige, piše pesme, vozi se u prikolici… Pa, što nisi promenio cev“, upitao je Šapić, ponovo aludirajući na Vesića.

U normalnoj zemlji trebalo bi vam nekoliko dana da sve ovo skapirate

boban stojanović u čudu n1
N1

Politikolog Boban Stojanović podseća da su i Vesić i Šapić u prethodnih petnaest godina bili u vrhu vlasti u Beogradu.

„To je paradoks gde imate dva bivša funkcoionera DS-a, koji su sada u SNS-u, i koji se svađaju ko je bio gori gradonačelnik ili ko šta nije uradio. Da gledate sa strane, u nekoj normalnoj demokratskoj zemlji, trebalo bi vam nekoliko dana da skapirate kako sve ovo izgleda“, ukazao je Stojanović.

A kako sve ovo izgleda Goranu Vesiću? Ne znamo, jer nije odgovorio na naše poruke. Nije o ovome pričao ni kada je baš ovog petka gostovao na nacionalnoj frekvenciji, a nije, za sada, odgovorio novom gradonačelniku ni na svom terenu – društvenim mrežama. Kako bi Šekspir protumačio tu ćutnju?

Komentari

Vaš komentar