Šapić zavodi red u gradu, pa prešao na zavođenje reda među novinarima

Vesti 15. sep 202220:02 4 komentara

Četrdeset minuta uvodnog izlaganja o tome kako će u Beogradu zavesti red, i skoro isto toliko vremena potrošio je gradonačelnik pokušavajući da i među novinarima zavede red. Tako se prva redovna konferencija gradonačelnika, blago je reći, otela kontroli.

Da je gradonačelnik Beograda zaveo red – vidi se i na prvi pogled. Ispred zgrade starog dvora nijedno parkirano vozilo, glavni ulaz pust, jer više se, kaže nam komunalni policajac, ne ulazi na taj, nego na sporedni ulaz iz druge ulice. Pitamo otkad, kaže „otkad je Šapić“. Ni sam ne zna da teku poslednji dani koliko će se još zvati milicajcem, i da uskoro postaje Beli.

„Moj predlog će biti da se on zove beogradski lični, pa onda asistent, prijatelj i komšija i nazornik i pozornik i sve. A onda da od tog „beogradski lični“ izvučemo akronim BELI zato što je ovo naš grad, beli grad“, kaže Šapić.

Na ulicama grada, belima će se potom pridružiti plavi. Zaboravite na zelene iz Zelenila i narandžaste iz Čistoće, svi zaposleni u gradskim komunalnim službama, odlukom gradonačelnika presvlače se u plave uniforme. „Na grudima grad Beograd, na leđima grb Beograda, ispod će pisati koje je preduzeće“, kaže.

Most – nacistički?

Da niko u punoj hali ne pisne dok govori gradonačelnik ljubazno su nas na to upozoravale i članice njegovog kabineta.

Šapić: Molim vas, ako mogu samo malo pažnje…

Samo malo pažnje jer gradonačelnik ima da vam kaže da novi Savski most samo što nije počeo da se gradi, a stari je neuslovni i nacistički, šta će s njim biti, kaže ne zanima ga. „Svaki normalan čovek koji jednom prešao preko tog mosta će reći – ajde, bre, skloni mi ovo i napravi mi most preko kog mogu da prođem“, navodi.

Svaki normalan čovek pomisliće i da se most namerno ne održava da bi što pre postao staro gvožđe. Ali, osim za most, lažemo, kaže gradonačelnik i da je Savski nasip, nelegalnom izgradnjom kuća, ugrožen.

Šapić: Nije ugrožen Savski nasip, ugroženi su oni (ljudi).

N1: Odakle vam informacija da nije ugrožen?

Šapić: Evo ja vam kažem…

N1: Koja institucija je radila tu procenu, da li vi imate neki konkretan podatak o tome?

Šapić: Pa to bi bilo ko da ja vas pitam – koja institucija je radila procenu da je sada dan?

Ponovo tvrdi da novinari N1 „montiraju i lažu“. Na pitanje što nas ne tuži, kaže: „Nemam ja vajde od toga“.

Uništavamo mu reputaciju i to nije fer, kaže gradonačelnik. Nije, tim pre što rušimo reputaciju našem najvernijem gledaocu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare