Šapić: Vesić đacima podelio tablete i posle nemamo para za neke stvari

Vesti 21. jul 202218:18 55 komentara
ALEKSANDAR SAPIC
Tanjug/Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da grad pod njegovim vođstvom neće nastaviti projekat "rečnog javnog prevoza", koji je najavila prethodna administracija.

Šapić je za televiziju B92 rekao da je za rečni javni prevoz bilo potrebno 400 miliona evra, ali da tako nešto nemaju ni razvijeniji gradovi, te da ga „neće biti“ ni u Beogradu.

POVEZANE VESTI:

On je kritikovao i podelu besplatnih tableta, koju je organizovala prethodna gradska vlast predovođena gradonačelnikom Zoranom Radojičićem i zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem, navodeći da „nijedno dete ne uči sa tableta, niti se koristi u učionicama“.

„Vesić je podelio tablete a posle smo došli u situaciju da nemamo para za neke stvari“, rekao je Šapić.

Novi gradonačelnik Beograda je najavio da se vrši „skrining svih javnih preduzeća“, a da su dosadašnji rezultati pokazali da situacija „nije dramatična“ ali da „nije ni sjajna“, i da je „činjenica da je sigurno bilo negde i nekog neodgovornog ponašanja“.

Najavio je da će se na sledećoj Skupštine grada raspravljati i o reklamama na autobusima, od kojih se ne vidi osnovna boja – crvena, koju treba da ima gradski prevoz, navodeći da „neće biti reklama na autobusima“.

Šapić je najavio da će uvesti jedinstven broj Grada Beograda za pritužbe građana na rad svih komunalnih i javnih preduzeća.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare