Šapić: Vaučeri od 6.000 dinara za svu decu u Beogradu krajem novembra

Vesti 19. okt 202213:02 47 komentara
Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić održao je sastanak s direktorima svih predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola Beograda i informisao ih o proceduri podele vaučera u vrednosti od 6.000 dinara i potrebi proširenja kapaciteta za produženi boravak dece u školama.

Kako je rekao, vaučer će dobiti sva deca u Beogradu, zaključno sa učenicima četvrtog razreda srednje škole, kao i zaposleni u obrazovnim i predškolskim ustanovama, a podela se očekuje krajem novembra ili početkom decembra, navodi se u saopštenju gradske uprave.

Šapić je govorio o proširenju kapaciteta za dnevne boravke u osnovnim školama, jer postoji objektivna potreba za produženim boravkom određenog broja dece u školama.

On je rekao da postojeći kapaciteti nisu dovoljnio i da će pozvati sve škole kako bi se napravila lista prioriteta.

„Želimo da vidimo gde su najhitnije potrebe za proširenje kapaciteta, uz naravno uslov da sve i estetski bude urađeno kako treba, a ne da se naruži kompletna slika ustanove zarad proširenja kapaciteta. Trebalo bi da svaka škola odredi prostor gde bi mogao da se proširi kapacitet, a na nama je da u narednim odlukama o gradskim budžetima uvrstimo i ovu stavku“, rekao je Šapić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare