Šapić: Učiniću sve da pomognem lekarima – zdravstvo stub društva

Vesti 24. nov 202222:16 6 komentara
Beoinfo

Zdravstvo je jedan od četiri stuba na kojima počiva svako društvo, a simboliše ga lekar i zato ću učiniti sve da pomognem lekarima bez kojih naš narod i država teško mogu da opstanu, rekao je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić na otvaranju 20. Kongresa lekara Srbije i obeležavanju 150 godina Srpskog lekarskog društva, objavio je Beoinfo.

On je istakao obavezu i odgovornost da sa svoje funkcije pokuša još više da pomogne nego što je Beograd do sada činio za profesiju koja je jedna od ključnih.

Svako društvo oduvek leži na četiri osnovna stuba, a to su zdravstvo, koje simbolišu lekari, bezbednost koju simboliše vojnik, obrazovanje čiji je simbol učitelj ili profesor i duhovnost koju simboliše crkva ili sveštenik. Kada neko društvo izgubi jedno od ta četiri oslonca ono tada gubi sebe i nisam siguran da ima neku svetlu budućnost, istakao je Šapić.

On je poručio da će se kao gradonačelnik potruditi da gradska vlast stane iza svakog lekara i, ukoliko to bude bilo u njegovoj mogućnosti, iza lekarske organizacije.

Predsednik SANU Vladimir Kostić je rekao da su, kao u retko kojoj struci, sve institucije u srpskom lekarstvu usko isprepletane i ponekad nije jasno gde jedna počinje, a druga prestaje.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare