Šapić tužio Cvijetina Milivojevića zbog spominjanja diplome

Vesti 15. jun 202215:38 > 15:44 27 komentara

Politikolog Cvijetin Milivojević rekao je za N1 da ga je u maju prošle godine tužio kandidat za gradonačelnika Aleksandar Šapić, jer je navodno u jednoj od emisija naše telivizije rekao da je njegova diploma ukradena. Prvo ročište bilo je danas, a na njemu se nije pojavio Aleksandar Šapić.

Pročitajte još:

„Prvo, tog 21. maja ja nisam bio gost ni u jednoj vašoj emisiji, nisam nigde gostovao, a drugo ja nikada u životu nisam rekao da je on ukrao diplomu. Činjenica jeste da sam ja više puta pominjao priču sa tim meni nejasnim postupkom čoveka koji ima regularnu diplomu, a zove se Aleksandar Vučić, da oko sebe trpi ljude koji imaju manje više sumnjive diplome. Citirao sam i intervju Vučića gde je on rekao da Šapić nije prošao ni pored koje visokoškolske ustanove, dakle to je bio citat. Tražio sam da se ta tužba odbaci, to je za mene poniženje i uvreda. A onaj koji me je tužio nije se pojavio. Usput ja sam jedan od retkih koji se često pojavljuje u medijima i svaki put ne preskočim da kkažem „doktor Aleksandar Šapić“, ako njega vređa što ja ne poštujem njegovu doktorsku titulu onda dobro“ rekao je Milivojević za N1.

Dodaje da je ranije govorio da mu je čudno da neko doktorira „u kukuruzištu u selu iznad Mladenovca, kad se krene ka Topoli i Aranđelovcu“.

„To stoji, tamo je sedište fakulteta ili univerziteta bilo na kojem je gospodin Šapić doktorirao“, kazao je Milivojević.

Danas je održano prvo ročište, godinu dana nakon tužbe. Sledeće ročište zakazano je za 29. decembar. Kako je Milivojević rekao za N1, za svedoka za sledeće ročište je, između ostalog, predložio i predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare