Šapić: Tražićemo formiranje bezbednih zona oko škola i vrtića

Vesti 01. sep 202214:35 30 komentara
Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić je najavio formiranje radne grupe, koja će Vladi Srbije uputiti zahtev za formiranje bezbednih zona oko škola i vrtića.

Šapić je rekao novinarima da je „ideja da se, u saradnji sa policijom i pravosudnim organima, proglase bezbedne zone u dvorištima škola i vrtića, u parkovima i na igralištima oko škola, jer tu deca provode najviše vremena“, preneo je Beoinfo.

Pročitajte još

„U tim zonama bi kaznena politika bila drastično rigoroznija za počinioce krivičnih dela, a tu pre svega mislim na one koji diluju narkotike ili vrše nasilje nad učenicima“, rekao je on.

Šapić je ocenio da, ako bi to zakonski moglo da se sprovede, deca u školama i vrtićima bila neuporedivo bezbednija, a roditelji bezbrižniji.

Šapić i zamenica gradonačelnika Vesna Vidović prethodno su poželeli dobrodošlicu đacima prvacima u Osnovnoj školi „Ivan Goran Kovačić“ na Zvezdari.

Vidović je istakla da je ove godine u beogradske škole krenulo 17.230 đaka prvaka, napomenuvši da je to najveći broj prvaka u Beogradu u poslednjih 15 godina.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare