Šapić preuzeo dužnost od Radojičića

Vesti 29. jun 202211:47 > 12:5913 komentara
Podeli:

Novi gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić preuzeo je dužnost od svog prethodnika Zorana Radojičića. Gradonačelnik je najavio i redovne konferencije za medije, "na svakih desetak dana".

Prema njegovim rečima, „danas je simbolično napravljeno preuzimanje dužnosti za medije“.

„Ja sam tu već par dana dolazio, nisam tu ceo dan, jer postoje još neke moje obaveze prema Opštini Novi Beograd u sledećih mesec dana koliko se ne izabere predsednik. Očekujem da ću u sledećih do desetak dana se konačno prebaciti ovde i biti sve vreme, iako su već bili neki sastanci“, kaže on.

Hteo je, kaže, da se zahvali bivšem gradonačelniku Radojičiću na svemu što je do sada radio.

„Da mu kažem da će vrata Starog dvora uvek biti otvorena, a ja se nadam da ću uvek moći neki savet i informaciju od njega da dobijem. Da mu se zahvalim na svemu što je urađeno, što je uradio za Beograd u prethodne četiri godine i ova gradska uprava će pokušati zaista da sve dobre stvari nastavi, da one manje dobre pokušamo da promenimo, da držimo taj kontinuitet“, rekao je Šapić.

Radojičić je poželeo sreću novom gradonačelniku i rekao da veruje da će on raditi dobro ovaj posao, u interesu građana.

„Što se mene tiče, ja ne volim da patetišem, naravno da mi je bilo lepo ove četiri godine da zajedno sa Beogradom i Beograđanima radim na unapređenju i funkcionisanju grada. Jedna od glavnih karakteristika u životu je promenljivost, da život ide dalje, tako da sam sa te strane srećan da se završio ovaj period i da sad ide novi period u mom životu, bilo kao lekar ili na nekoj drugoj poziciji“, kaže on.

Dodaje da veruje da će ovaj tim „nastaviti čitav niz projekata koje su oni radili“.

„Verujem da će biti novih projekata koji se tiču boljeg života Beograđana. Iskustvo je važan faktor u vođenu grada Beograda, Šapić ima dugo iskustvo u lokalnoj samoupravi, ali treba uvek razgovarati“, rekao je.

Medijima se Radojičić zahvalio na saradnji.

„Prošli smo zajedno kroz period mog prilagođavanja, jer nisam imao medijsko iskustvo, što me možda i koštalo politički, ali sve je to bila faza, ja vam se zahvaljujem. Zahvaljujem se Beograđanima, Beograd bez Beograđana nije Beograd, duša Beograda je ono što je najvažnije“, rekao je Radojičić.

Komentari

Vaš komentar