Šapić: Opozicija da jasno kaže čega to danas nema a bilo ga je ranije

Vesti 10. jul 202111:25 > 11:54 205 komentara
TANJUG/ALEKSANDAR CIRIC

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Šapić ocenio je da bi za postizanje konkretnog dogovora u dijalogu o unapređenju izbornih uslova, "najbolje bilo da opozicija jasno kaže čega to danas nema a bilo ga je ranije".

POVEZANE VESTI

Navodeći da je pre izbora 2020. godine, opozicija u Srbiji poslednji put bojkotovala glasanje 1997. godine, Šapić je kazao da u periodu između dva bojkota „svakako nije bilo idealno“ ali da je „očigledno postojao minimum uslova da se izađe na izbore“.

„Danas su neke stvari značajno promenjene na bolje u odnosu na prethodne godine, što ne znači da ne treba dalje unapređivati izborni proces. Ja sam za to da postavimo standarde a ne da ih menjamo kako kome odgovara“, kazao je Šapić za Prvu televiziju.

Ocenio je da opozicija treba da izađe s konkretnim zahtevima kako bi vlast mogla da odgovori na njih.

„Opozicione stranke koje su učestvovale u dijalogu bez stranaca su iznele konkretne zahteve i koliko znam, svima se izašlo u susret. To bi tokom leta trebalo da se formuliše i od septembra da počne primena. Trudićemo se da izađemo u susret svim normalnim stvarima a ne zahtevu da neko uređuje dnevnik na RTS-u“, kazao je funkcioner SNS.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare