Šapić o nevremenu: Najmanje je važno ko je kriv, na Boga ne možemo da utičemo

Vesti 06. jul 202210:27 > 14:20229 komentara
Podeli:

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je da je imao potrebu da se obrati građanima Beograda zbog nevremena koje je pogodilo glavni grad. "Ova količina vode nije bila ni 2014. godine, a sada ću vam dati precizne podatke o sinoćnoj poplavi i kiši u glavnom gradu. Procenjeno je da je u centralnim gradskim opštinama palo negde između 40 i 50 litara po kvadradnom metru, u rubnim je išlo preko 50. Sve preko 20 litara se tretira kao nepogoda. Prosek za jul do sada je bio 30 litara mesečno, a samo juče prosečno je bilo 50 litara po kvadratnom metru. Na Novom Beogradu je palo 86 litara…“, rekao je Šapić na konferenciji za medije.

Povezane vesti:

On je rekao da je grad dobio nove „neuralgične tačke“ za koje do sada nisu znali.

„Mi smo juče dobili od RHMZ obaveštenje u 21.24. Mi još uvek nismo ovladali veštinom čitanja budućnosti, a naročito ne čitanja vremenskih nepogoda. Tada smo već svi bili na terenu. Da li je njih iznenadilo, verovatno jeste. Ako su vremenske nepogode takve da nisu mogli da nam ukažu na to barem sat vremena ranije, veoma je teško u toj situaciji raditi. Ukupna količina padavina koja nam je prognozirana je bila od 15 do 30 litara, to je bilo u 21.24. časova. Ovde je sada najmanje važno ko je kriv, na Boga ne možemo da utičemo. Ali, važno je da se sinhronizujemo i smanjimo ovo što je bilo ranije, piše Nova.rs.

Gradonačelnik je podvukao da je činjenica da se mora znati kakva je realnost, ali i da se nađe razumevanje kod nove gradnje.

„Kada se rade rekonstrukcije ulica morate da se znate da se one duže rade i zbog tih stvari. Kada sređujemo ulicu, hajde da promenimo fi da on bude i protočniji. Bolje i kasniti tri meseca nego da nam se ovo dešava. Klima se menja, vrućine u Evropi su nezapamćene. Sva naša javna komunalna preduzeća bila su juče na terenu“, naglasio je Šapić.

Komentari

Vaš komentar