Šapić ipak broj 1 za SNS, šta će biti s Vesićem ne zna se, ni TikTok ne pomaže

Vesti 26. jan. 202219:1273 komentara
Podeli:

Jedna nepoznanica je rešena. Aleksandar Šapić biće kandidat za gradonačelnika Beograda. Potpredsednika Srpske napredne stranke i predsednika opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić predlaže vladajuća stranka u Srbiji. Ono što je za sada i dalje nepoznato jeste da li će se i na kojoj listi naprednjaka naći ime aktuelnog zamenika gradonačelnika Gorana Vesića.

„Ukoliko budem dobio poverenje za bilo koje važno ili odgovorno mesto u državi, potrudiću se da izaberem svoje najbliže saradnike sa kojima mogu da podelim odgovornost za to što budem radio, a među njima ne vidim Gorana Vesića“, rekao je ranije Šapić.

Povezane vesti

A Vesić mu je odgovorio: „Mislim da treba da nauči da u SNS postoji samo jedan tim, a to je tim predsednika Vučića.

Spas nije u Vesićevom svakodnevnom eksponiranju na Tik-toku, spas je, kad tokom duge medijske izolacije, po sopstvenom priznanju, stranačkim poslom obiđete celu Srbiju. Dok Vesić, kako piše Nova, prelazi s gradske na parlamentarnu izbornu listu, Šapić postao naprednjak broj jedan u Beogradu.

Šapić: Da jeste, mislim tačno je...

Novinarka TV Pink: Nekako ste šturi u odgovoru, nekako nemate emociju...

Šapić: Nisam sklon ni euforiji, a nisam ni depresivan. Idu izbori treba se puno potruditi.

Šapić kaže da će 11. februara na sednici Glavnog odbora naprednjaci potvrditi i listu za beogradske i republičke izbore. Mediji navode da SNS i SPS izlaze odvojeno. Takva odluka je navodno doneta, jer su istraživanja javnog mnjenja Vučiću pokazala da stranke vladajuće koalicije samostalnim nastupom mogu da računaju na veći broj glasova. Ali, naprednjaci očekuju, a socijalisti će sigurno podržati njihovog predsedničkog kandidata.

"U ovoj situaciji ovakve autokratije, Vučić predsedničke izbore ne sme da izgubi, to je za njega pitanje života i smrti svih glasača i Vučić će prestati da bude apsolutni gospodar ako parlamentarni i beogradski izbori okrnje njegovu realnu snagu", ocenjuje novinarka Biljana Lukić.

O predsedničkom kandidatu opozicije okupljene oko SSP-a i NS-a se još uvek debatuje: Zdravko Ponoš ili Miroslav Aleksić, a broj jedan za Beograd je trenutno samo broj. Lista "Moramo" predložiće Dobricu Veselinovića za gradonačelnika Beograda, a Boško Obradović, Miloš Jovanović i Srđan Škoro, to su opozicioni kandidati koji su do sada potvrdili učešće u trci za predsednika.

Komentari

Vaš komentar