Šapić: Dozvola da se blokira autoput je greška, ja bih poslao policiju

Vesti 22. jun 202223:25 136 komentara
N1

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić ocenio je da blokada auto-puta zbog nezadovoljstva radnika kragujevačkog Fijata, potencijalno znači da se ulazi u "anarhično stanje". On je dodao da takva greška ne sme da se ponovi.

Šapić je objasnio da je napravljena greška kada je dozvoljeno građanima nezadovoljnim najavom izgradnje rudnika litijuma da blokiraju auto-put u Beogradu i naveo da bi on zbog toga poslao policiju.

„Mislim da je to bila odluka predsednika države iz najbolje namere kada je dozvolio da se – bez obzira na broj, a nije izašlo 500.000 ili milion ljudi – zatvori auto-put“, rekao je Šapić u emisiji „Intervju“ na televiziji Insajder.

On je ocenio da zatvaranje auto-puta, do kojeg je došlo zbog nezadovoljstva radnika kragujevačkog Fijata, potencijalno znači da se ulazi u „anarhistično stanje“.

On je rekao da će gradski urbanista Marko Stojčić ostati na toj funkciji i da će se „videti“ ko će biti gradski menadžer.

„Nemam ništa protiv Stojčića, kada mu istekne mandat, a mislim da mu uskoro ističe, ja ću predložiti da on ostane. Mislim da je dosta dobrih stvari uradio i da je izuzetno stručan čovek. Ne pripada nijednoj političkoj opciji i mislim da može da bude koristan za Beograd“, rekao je on.

Novi gradonačenik Beograda je dodao da će biti izrađen pravilnik ko može da ima splav u Beogradu, što se, kako je naglasio, posebno odnosi na Savsko šetalište.

„Da vidimo kako su ti splavovi tamo završili i zašto se ne vidi reka. Da vidimo da postavimo jasne jedinice mere i koji su uslovi koje morate da ispunite da biste tu mogli da imate splav“, rekao je Šapić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare