Šapić: Dobili smo spiskove o udaljenosti škola od kladionica

Vesti 25. avg 202216:48 25 komentara
Tanjug / Miloš Milivojević

Kada je stigao zahtev opozicije za kontrolu udaljenosti kladionica od škola, kontaktirali smo direktore škola i oni su nam poslali spiskove koje smo prosledili Ministarstvu finansija, saopštio je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, naglasivši da su vaspitanje i bezbedno odrastanje mladih naraštaja na prvom mestu.

„Čim je stigao zahtev opozicije za kontrolu udaljenosti kladionica od škola kontaktirali smo direktore škola i oni su nam u prethodnih par dana poslali spiskove koje smo prosledili Ministarstvu finansija. Od njih smo dobili uverenje da će proveriti i premeriti udaljenost od osnovnih i srednjih škola, koja prema važećem zakonu ne sme da bude manja od 200 metara“, naglasio je Šapić.

Povezane vesti:

Šapić je naveo da je na taj način pokazao da je spreman da prihvati i realizuje svaki dobar i konstruktivni predlog opozicije, prenosi Beoinfo.

„Pre deset godina upravo ja sam radio na tome, iako tada niko nije bio spreman da se prihvati tog posla. Zato sam prihvatio predlog opozicije da pošaljemo zahtev svim školama i da dobijemo spisak kladionica koje se suprotno zakonu nalaze bliže školama nego što je predviđeno“, rekao je Šapić.

Prema njegovim rečima, rešavanje problema koji se tiču najmlađih sugrađana, njihovog pravilnog vaspitanja i obrazovanja treba da budu i biće prioritet politike Beograda.

„Treba da nastavimo sa ostvarenjem vizije razvoja grada i sa velikim infrastrukturnim projektima, ali briga o mladim naraštajima, njihovo pravilno vaspitanje i bezbedno odrastanje uvek treba da nam budu na prvom mestu. Na tome ću i ubuduće insistirati, jer oni su naša budućnost“, rekao je Šapić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare