Šapić: Da se u istrazi poslovanja GSP uključi i Uprava kriminalističke policije

Vesti 18. avg 202215:39 19 komentara
Tanjug / Miloš Milivojević

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da bi voleo da se u ispitivanje poslovanja Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP) uključi i Uprava kriminalističke policije, jer tu ima puno stvari koje treba da se istraže, pošto "skoro 30 godina niko nije hteo da otvori tu temu".

Tu ćemo tek da otvaramo stvari. Jer, da bi mogli da tražimo od građana da plaćaju karte, moramo da počnemo od nas, rekao je Šapić na sednici Skupštine Beograda i najavio da će se tom temom baviti u narednih godinu dana, jer se GSP daje godišnje 250 miliona evra iz džepova građana.

Kao prvi potez on je najavio skidanje reklama sa autobusa GSP, koji liče na „Mikijev zabavnik“, a prihod od toga je zamenariv.

Šapić je nagovestio i raskidanje ugovora sa kompanijom koja naplaćuje karte u gradskom prevozu, jer nije logično da to radi neko ko nema nikakvu odgovornost vezanu za prevoz.

On je poručio da javni prevoz sigurno neće da poskupi u nerednih godinu, godinu i po, jer, kako je objasnio, što poskupljivati nešto što niko ne plaća, zato je potrebno prvo srediti stanje u GSP i smanjiti troškove koje pravi.

Dok dođemo do povećanja cene prevoza, mora mnogo toga da se uradi, konstatovao je Šapić.

On je rekao i da grad Beograd nema nikakvu vezu sa organizovanjem Europrajda, ali će, na zahtev Vlade Srbije, obezbediti komunalni red.

Ispred te manifestacije neću stati, neću nositi zastavu, naglasio je on i dodoa da ne bi bio srećan da na taj način paradiraju ni heteroseksualci, a da ne zna ko je pre tri godine dogovorio održavanje te manifestacije u Beogradu.

Ova manifestacija nema veze sa gradom Beogradom. Ne želim tim ljudima ništa loše, ali ne mislim da time čine nešto tobro toj populaciji, zaključio je Šapić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare