Šapić: Beograd na vodi je primer i dokaz da je i nemoguće moguće

Vesti 24. nov 202214:3015 komentara
Izvor: Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da će izgradnja Linijskog parka trajati nekoliko godina i naveo da je ideja da ušće Save u Dunav, kao ono najlepše što Beograd ima, bude iskorišćeno na najbolji mogući način, kako bi za nekoliko godina moglo da se kaže da se Beograd zaista spustio na reke.

Šapić je, tokom posete gradilištu Linijskog parka, rekao da je šetalište u okviru Beograda na vodi „podiglo standard“ i pokazalo kako bi trebalo da izgleda beogradsko priobalje.

Pročitajte još

„Beograd na vodi je primer i dokaz da je i nemoguće moguće. Ukoliko je tamo moguće – nemoguće, mi verujemo da je moguće da celo beogradsko priobalje izgleda barem približno kao Beograd na vodi“, rekao je Šapić.

Glavni urbanista Marko Stojčić naveo je da je izgrađena prva od ukupno deset celina Linijskog parka, da je u izgradnju svih deset celina uključeno 55 mladih u timovima od četiri do šest ljudi, a da je svaka celina autentična u arhitektonskom smislu.

Najavio je da će posle završene prve faze biti nastavljeni radovi pored kule Nebojša, kako bi se u jednom trenutku Linijski park spojio sa Adom Hujom, koja je 14. februara proglašena javnom zelenom površinom, što će biti „druga Ada Ciganlija“.

Komentari

Vaš komentar