Saobraćajna policija u Srbiji sprovodi akciju kontrole brzine „Spid maraton“

Vesti 21. apr. 202116:418 komentara
Podeli:
Izvor: MUP Republike Srbije

U okviru međunarodne akcije pojačane kontrole brzine, koja se sprovodi u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije "ROUDPOL", saobraćajna policija na putevima u Srbiji u sredu sprovodi akciju "Spid maraton", u okviru koje se brzina neprekidno meri 24 sata, izjavila je Zagorka Cvetković iz Uprave saobraćajne policije.

Ona je navela da, u sklopu Spid maratona, saobraćajna policija kontroliše brzinu svim raspoloživim ručnim radarima, radarima u sistemima video-nadzora i presretačima, dok će na autoputevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila. Cvetković je istakla da se akcija pojačane kontrole saobraćaja sprovodi od ponedeljka i trajaće sedam dana, a u prva dva dana saobraćajna policija otkrila je ukupno 6.261 prekršaja prekoračenja brzine i 1.939 drugih prekršaja, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ona je naglasila da je neprilagođena brzina najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima, a da je poslednjih godina broj prekršaja prekoračenja brzine u dramatičnom porastu.

Izvor : MUP Republike Srbije

„Uprkos sveobuhvatnim kontrolama i velikom broju otkrivenih prekršaja i dalje veliki broj vozača svakodnevno ugrožava i sebe i druge učesnike u saobraćaju prekoračujući dozvoljenu brzinu kretanja vozila“, dodala je ona.

Ona je navela da je cilj akcije dosledno sankcionisanje svih vozača koji budu zatečeni u prekoračenju brzine.

„Čak i malo povećanje brzine drastično pogoršava posledice saobraćajne nezgode. Uspori, sačuvaj život“, istakla je Cvetković.

Komentari

Vaš komentar