Samoopredeljenje: Za vreme Kurtija započete drastične promene na severu Kosova

Vesti 02. jul 202222:56 3 komentara
N1

Pokret Samoopredeljenje objavio je večeras na društvenim mrežama dvominutni promo spot u kome se navodi da su za vreme mandata kosovskog premijera Aljbina Kurtija započete "drastične promene" i da je na severu Kosova "uspostavljen red i zakon kao ni u jednom drugom delu Republike Kosovo". "Za samo godinu i po dana vlade premijera Kurtija, srpski referendum nije mogao da se održi. Srpski izbori, koji su 20 godina održavani bez problema, nisu dozvoljeni. Struja koja se nije plaćala 20 godina naplaćivaće se od sada", navodi se u snimku.

U snimku tog pokreta, čiji je Kurti lider, naveli su i da su izgrađene tri nove policijske stanice „tamo gde je ranije policija išla samo helikopterom“, preneo je portal Kossev.

„Neocarinjena roba je konfiskovana. Putevi za krijumčarenje su zatvoreni. Čvorišta za kriptovalute su zatvorena. Laboratorije za proizvodnju droge su zatvorene. Uspostavljen je red i zakon kao ni u jednom drugom delu Republike Kosovo“, naveli su iz Samoopredeljenja.

Dodali su da su „saradnici Srpske liste i (njenog potpredsednika Milana) Radoičića zajedno sa Srbijom imali koristi od nedostatka vladavine prava u tom delu“.

„To je, dakle, Sever koji su nam ostavili, teritorija koja je njima donosila prihode, a Srbiji nove mogućnosti kolonizacije. Medjutim, sada je jasna promena stanja na terenu“, navodi se u spotu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare