Samofalov: O kandidatu na organima SDS-a, ne davati municiju režimu da nas deli

Vesti 23. jan 202216:54 > 16:57 4 komentara
N1

Generalni sekretar Socijaldemokratske stranke (SDS) Konstatin Samofalov izjavio je da će ta partija u narednim danima zakazati sednice organa SDS, pre svega predsedništva, na kojima će se diskutovati o pojedinačnim imenima koja se pominju i o načinu na koji će nastupiti na predsedničkim izborima.

„Ne bih sada komentarisao imena jer je to kontraproduktivno. Ne treba davati režimu municiju da nas razvlači kroz tabloide i kreira vaštačke podele u opoziciji“, rekao je Samofalov za list Danas upitan o Zdravku Ponošu kojeg SSP smatra najboljim kandidatom opozicije na predstojećim izborima.

POVEZANE VESTI:

„Sve što imamo da kažemo prvo ćemo između sebe raspraviti“, kazao je Samofalov i dodao da je dobro da se na vreme diskutuje o ovim pitanjima unutar opozicije.

„I kakav god stav zauzeli kao stranke, bez obzira da li ćemo nastupiti sa jednim ili više predsedničkih kandidata, i ko god oni bili, jako je važno da se suzdržimo od međusobnnih napada“, ukazao je Samofalov.

Prema njegovim rečima, ako opozicija ostane dostojanstvena u međusobnoj komunikaciji to je važan preduslov da se napravi dogovor oko kontrole izbora.

„Kontrola je ključna i to se videlo na referendumu. Ali da bi ona bila uspešna, moramo da se udružimo. A to udruživanje je moguće ako se uzdržimo od međusobnih napada“, zaključio je Samofalov.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare