SafeJournalist: Vlasti da zaštite novinare i identifikuju ko je pretio N1

Vesti 04. dec. 202112:12 > 12:171 komentar
Podeli:
Izvor: N1

Željko Bodrožić, predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), koje je članica Mreže SafeJournalist, rekao je da kampanja protiv televizije N1 traje godinama. „Ovakve pretnje su posledica uzavrele atmosfere u društvu. O tome svedoči i podatak da su kolege sa televizije N1 i tokom ove noći dobijale nove pretnje i pritiske", rekao je.

„Ovo nije prvi put da je televizija N1 napadnuta. Njihovi novinari su pod stalnim pritiscima i napadima gde god da se nalaze. Mreža Safejournalist u poslednjih 30 dana upozorava da se u Srbiji dešavaju ogromne nestabilnosti, pa se medijski radnici stalno nalaze u izuzetno opasnim situacijama“, rečeno je u saopštenju Mreža SJ.

Povezane vesti:

MrežaSafejournalists, koja predstavlja više od 8.200 medijskih profesionalaca na Zapadnom Balkanu, pridružuje se svojoj članici NUNS-u u osudi ovih brutalnih pretnji, ali i izražava zabrinutost za bezbednost novinara u ovoj zemlji.

Kako se navodi, Mreža SJ poziva srpske vlasti da deluju i zaštite novinare u Srbiji, istraže i identifikuju osobu koja je pretila N1 medijima i još jednom mole predstavnike vlasti da učine sve što je u njihovoj moći da se ovakva atmosfera u društvu smiri.

Mreža SafeJournalists će o ovom slučaju informisati sve domaće i međunarodne aktere.

Svaki napad na novinare je napad na javni interes, demokratiju i prava svih građana.

Televizija N1 dobila je pretnje upućene zaposlenima i njihovim porodicama u petak, 3. decembra, uoči protesta koji su najavljeni širom zemlje u subotu.

Komentari

Vaš komentar