SAD pozvale na smirivanje tenzija na Kosovu

Vesti 14. okt. 202108:34 > 08:36
Podeli:
Izvor: Tanjug/ AP Photo/Bojan Slavkovic

Sjedinjene Američke Države pozvale su na smirivanje tenzija na Kosovu i istakle da nastavljaju saradnju sa partnerima iz Evropske unije i NATO kako bi pomogle svim stranama u normalizaciji odnosa.

Neimenovani portparol Stejt departmenta rekao je za Glas Amerike da SAD pozivaju na smirivanje situacije posle najnovijih događaja na Kosovu.

Povezane vesti

„Nastavljamo da sarađujemo sa partnerima iz Evropske unije i NATO da bismo pomogli svim stranama da održe napredak u normalizaciji odnosa i smanjenju tenzija“, naveo je portparol.

Prethodno je Beograd pozvao KFOR i NATO da reaguju, a EU pozvala na prekid nasilnih incidenata.

Srećko Sofronijevijć, koji je ranjen u akciji policije na severu Kosova, i dalje je na intenzivnoj nezi bolnice u Kosovskoj Mitrovici – u teškom je stanju, ali van životne opasnosti, saznaje N1.

Kako javlja reporter N1, nakon jučerašnjih incidenata, u severnom delu Kosovske Mitrovice od jutros je mirno, a uklonjene su i barikade koje su bile postavljene na lokalnim putevima.

Sukob je izbio pošto su carinici u pratnji policije ušli u nekoliko trgovinskih objekata, potom su se okupili građani srpske nacionalnosti, a zatim su stigle i specijalne jedinice Rosu.

Kosovska policija prijavila je da je osmoro njenih pripadnika povređeno, kao i da je oštećeno nekoliko vozila.

Policija je saopštila da je osam osoba uhapšeno i da je raspisana poternica za desetak ljudi, među kojima za dvojicom Srba.

Komentari

Vaš komentar