SAD opredelile dodatnih 22 miliona dolara pomoći reformama u Srbiji

Vesti 12. apr 202112:24 0 komentara
Tanjug

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i vršiteljka dužnosti direktorke Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u Srbiji Šenli Pinčoti potpisale su danas u Beogradu produžetak razvojnog partnerstva.

One su potpisale amandmane na već postojeće sporazume o partnerstvu Srbije i SAD.

SAD su opredelile dodatnih 22 miliona dolara kako bi USAID radio sa Vladom Srbije na reformama.

Povezane vesti:

Sredstva su opredeljena za pomoć konkurentnosti privrede Srbije, unapređenje efikasnosti uprave u pružanju usluga građanima, unapređenje medijskog okruženja, za pomoć civilnom društvu, unapređenje energetske bezbednosti i podršku u borbi protiv kovida-19.

Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri, koji je prisustvovao potpisivanju, je rekao da je od 2001. dosta urađeno na unapređenju ekonomskog razvoja Srbije.

„U saradnji sa Vladom Srbije mi smo razmatrali ideje, pravili planove i sprovodili reforme koje su važne za demokratski i ekonomski razvoj Srbije. Ovo partnerstvo je snažno i mogu da obećam da će se nastaviti“, rekao je on.

Pinčoti je rekla da će nova petogodišnja Strategija USAID-a pomoći Srbiji da napreduje u evropskim integracijama.

„Kombinacijom podrške javnosti da više sarađuje sa institucijama i podrške institucionalnim reformama, USAID će nastojati da stvori pozitivnu promenu koja će dalje podstaći unapređenje transparentnosti i učinka državne uprave“ rekla je ona i dodala da će pomoći Srbiji da se bori i sa problemom odliva mozgova.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!