SAD donirale pet sanitetskih vozila domovima zdravlja u Srbiji

Vesti 26. avg 202112:41 0 komentara
hitna pomoć ambulantna kola USAID
FoNet/USAID

Sjedinjene Američke Države donirale su pet opremljenih sanitetskih vozila domovima zdravlja u Ljigu, Merošini, Jagodini i Velikom Gradištu, kao i Opštoj bolnici u Loznici, a donacija je realizovana kroz partnerstvo Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Programa UN za razvoj (UNDP) u okviru inicijative „Zajedno protiv kovida“.

Ovo je druga američka donacija ambulantnih vozila Srbiji, nakon što je u junu američki ambasador u Beogradu Entoni Godfri uručio prvih šest vozila ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru.

Vrednost ambulantnih vozila je oko 525.000 dolara, što čini deo od ukupno milion dolara vredne inicijative čiji je cilj da se podrže zdravstvene i ustanove socijalne zaštite u Srbiji. Do sada su Sjedinjene Države obezbedile oko pet miliona dolara pomoći Srbiji u borbi protiv kovida, saopšteno je iz UNDP.

Prethodni primaoci vozila koje su donirale Sjedinjene Države bili su domovi zdravlja u Bogatiću, Kraljevu, Vranju i Svrljigu, kao i Opšta bolnica Jagodina i Specijalna bolnica za nespecifične plućne bolesti Sokobanja.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!