Ružić: Za vrtiće u Kruševcu 58 miliona dinara

Vesti 21. jul 202114:07 0 komentara
Branko Ružić
Tanjug/Ministarstvo prosvete/Nataša Sokolović

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić danas je, zajedno sa gradonačelnicom Kruševca Jasminom Palurović, položio kamen temeljac za izgradnju još jednog objekta u vrtiću "Golub mira" u tom gradu.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Grad Kruševac potpisali su 28. juna 2021. godine ugovore o rekonstrukciji dva vrtića – „Golub mira“ i „Labud“, čime će se obezbediti mesta za 160 dece.

Za ova dva vrtića u Kruševcu biće izdvojeno više od 58 miliona dinara, rekao je Ružić, koji je posetio i vrtić u okviru škole u Velikom Šiljegovcu, gde je direktorki Predškolske ustanove „Nata Veljković“ Vesni Živković predao ključeve vozila koje je nabavljeno iz donacije, navodi se u saopštenju.

Vozilo će koristiti mobilni tim koji će raditi sa porodicama i decom, pre svega, iz osetljivih društvenih grupa i ruralnih područja.

Izgradnja dva objekta vrtića u Kruševcu, kao i grant program u Velikom Šiljegovcu deo su Projekta inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja čija je realizacija omogućena zajmom Svetske banke.

U sprovođenju „Projekta inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja“ u Rasinskom okrugu značajnu ulogu ima i saradnja sa fondacijom Novaka Đokovića.

U okviru ove saradnje u narednom periodu u planu su radovi i opremanje soba u objektima u Varvarinu, Brusu, selu Zlatari, dodaje se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!