Ružić: Uvek smo slušali struku, to će i sada biti slučaj

Vesti 21. okt. 202114:2338 komentara
Podeli:
škola tabla sunđer učionica
Izvor: N1

Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola danas će doneti odluku da li će škole od ponedeljka kompletno preći na onlajn nastavu, izjavio je u Smederevskoj Palanci resorni ministar Branko Ružić.

Izvor: Tanjug

„Što se tiče obrazovnog sistema, ja i dalje tvrdim da situacija nije alarmantna u skladu sa podacima koje svakodnevno dobijam od tima za škole. Pre svega u urbanim sredinama, naročito u Beogradu, što je evidentno, dolazi do porasta na prijemu zaražene dece i čuli smo podatke da, na primer u DZ Savski Venac sada imamo nekih 25 do 30 odsto pozitivne dece u odnosu na onaj broj koji se pojavi na prijemu i koji dođe sa roditeljima. Ali, u svakom slučaju, da li ćemo model onlajn nastave primenjivati, to ćemo odlučiti na jednoj od sledećih sednica Kriznog štaba, uvek smo slušali struku, uvek je ta struka bila praktično predominantna u pogledu opredeljivanja modela za koji ćemo se odlučiti, to će i sada biti slučaj, ali nije juče doneta odluka da će od ponedeljka se prelaziti na onlajn nastavu i mogu da kažem da se danas donosi faktički ta konačna odluka na timu za škole. Podsećam, ne dolazi u obzir da se uvodi onlajn nastava za predškolske ustanove i prvi ciklus osnovnih škola, dakle od prvog do četvrtog razreda, to nismo radili ni u vreme kada nije bilo vakcine, pa ne vidim razlog zašto bi sada to radili, ali je važno da, po ko zna koji put, ne tražimo razloge negde drugde, nego u nama samima, odnosno u onima koji se nisu vakcinisali“, rekao je ministar Ružić.

Koordinator vakcinalnog punkta na Beogradskom sajmu Zoran Bekić izjavio je ranije da očekuje da će uskoro biti uvedena onlajn nastava u školama u Srbiji, jer su deca veliki epidemiološki problem.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar