Ružić o nasilju u Subotici: Hvala Bogu da se sve završilo na dobar način

Vesti 23. nov 202211:42 24 komentara
Tanjug/Vladimir Sporčić

Dete koje je bilo predmet nasilnog postupanja je očigledno bilo u strahu i nije momentalno reklo o čemu se tu radilo, samo je reklo da je palo, i hvala Bogu da se sve završilo na dobar način u tim okolnostima, izjavio je ministar Branko Ružić povodom incidenta u Subotici nakon koga je učeniku odstranjena slezina.

Ružić je pre početka konferencije „Podrška unapređivanju kvaliteta predškolskog vaspitanja i obrazovanja u Republici Srbiji“ rekao medijima da misli da je „opravdana srdžba i stav roditelja“ deteta kome je odstranjena slezina.

POVEZANE VESTI:

Naglasio je da bi medicinska nega, „da smo u startu znali o čemu seradi“, verovatno nastupila mnogo brže i ocenio da je direktor škole u Subotici u svakom slučaju postupio u skladu sa svim protokolima i to je nešto što se radi u takvim situacijima.

Govoreći o incidentu u Trsteniku u kome su učenici izmakli stolicu i ismevali nastavnicu, Ružić je rekao da očekuje da „vinovnici budu isključeni iz škole“.

Naglasio je da je važno da se poštuje zakonodavni okvir i procedure i da svi zajedno shvatimo da se neke odluke ne mogu donositi preko noći, već da je potrebno poštovati postupke.

Govoreći o predlogu nekih sindikata da prosvetni radnici dobiju status službenog lica, Ružić je rekao da na nedavno održanom sastanku sa prosvetnim radnicima „ni sami nastavnici ni predstavnici sindikata nisu bili uvereni da bi krivično-pravna odgovornost u slučaju njihovog nepostupanja bila adekvatna želji koju bi da postignu“.

Dodao je da je razmatrana druga mogućnost po pitanju statusa prosvetnih radnika, odnosno u slučaju nasilničkog ponašanja prema njima, po kojoj bi se prema vinovncima primenjivale sve odredbe Krivičnog zakonika.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare