Ružić: Korona nije našla mesto za transmisiju u obrazovnom sistemu

Vesti 19. apr. 202108:5326 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je da se epidemiološka situacija popravlja što je uticalo na preporuku Kriznog štaba za borbu protiv korone da se i "drugi ciklus osnovne škole i srednjoškolci vrate u školske klupe, po modelu 1. septembra".

„Korona nije našla mesto za transmisiju u obrazovnom sistemu, ovaj sistem je pokazao rezistentnost, a mere koje smo donosili (za obrazovni sistem) bio je delić mozaika da se na sveobuhvatan način suzbije korona“, rekao je Ružić za Radio televiziju Srbije.

POVEZANE VESTI:

Na pitanje koliko je osoba zaraženo u obrazovnom sistemu, on je naveo te broje nisu prelazila dva ili tri procenta, kad govorimo o zaposlenima, a što se tiče dece jedan ili 1,5 procenat, podsetivši da je u Srbiji osnovnih i srednjih škola 1.700.

„Taj precenat je minoran u odnosu na opsolutni broj učesnica čitavog procesa“, rekao je Ružić.

On je naveo i da je prirodno da u urbanim sredinama, kao što su Beograd i Novi Sad bude veća koncentracija zaraženih, što ne znači da su se zarazili u školama i na fakultetima.

Prema njegovim rečima su, oko 55.000 zaposlenih prosvetnih radnika i vannastavnog osoblja koji rade u prosveti, vakcinisani.

„To je nešto malo više od trećine, što je dobar pokazatelj, ali želim da pozovem sve ostale da to učine“, rekao je Ružić.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar