Ružić: Deo škola redovno, a deo onlajn zbog dojava o bombama

Vesti 17. maj 202208:26 > 08:33 7 komentara
N1/Ilustracija

Ministar prosvete Srbije Branko Ružić izjavio je da će učenici škola koje su kontradiverzione jedinice policije detaljno pregledale, danas imati redovnu nastavu, dok će u školama koje nisu pregledane biti organizovana onlajn nastava.

Povezane vesti

Škole će se, po potrebi, prilagođavati uslovima, a najvažnije je da godinu privedemo kraju na regularan način, izjavio je za TV Prva Ružić, govoreći o prijavama bombi u gotovo 100 beogradskih škola.

Sve lažne dojave o podmetnutim bombama upućene su sa servera u inostranstvu, preneli su mediji.

Pretnje su stigle imejlom u osnovne i nekoliko srednjih škola u Beogradu, a u tekstu poruke se, između ostalog, navodi:

„Čudan osećaj smirenosti, kao da čekamo normalan dan, ista rutina kao i uvek. Mrzimo sebe, ali želimo da povredimo svakoga ko nam se nađe na putu. Osećaj da je sve oko sebe san ne napušta. Ne vidimo razloga da pišemo nešto drugo. Na kraju, možemo reći da nismo prvi i daleko od poslednjih“.

Taj imejl došao je sa adrese ruskog provajdera Yandex.ru. Mejl koji je stigao u ponedeljak u popodnevnim časovima i u kome se obaveštava o navodnom miniranju mostova, tržnih centara, Predsedništva i drugih objekata ima drugu sadržinu i kao motiv navodi odbijanje Srbije da Rusiji uvede sankcije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare