Vlada usvojila nove mere, na snazi od ponedeljka ujutru

Vesti 04. apr. 202119:40 > 20:02116 komentara
Podeli:
Vlada Srbije
Izvor: N1

Krizni štab za zaštitu od zarazne bolesti kovid-19 predložio je nove mere za suzbijanje epidemije koje će važiti od ponedeljka u 6 časova ujutro.

Krizni štab za suzbijanje epidemije predložio je da svim objektima i ustanovama kojima je rad po važećim zaštitnim merama dozvoljen, od sutra, 5. aprila, radno vreme produži na period od 6 časova ujutru do 22 časa.

Vlada Srbije je saopštila da će ugostiteljskim objektima sa baštom od sutra rad biti dozvoljen isključivo na otvorenom, uz poštovanje svih epidemioloških mera, koje podrazumevaju najviše petoro ljudi za istim stolom uz obavezan razmak od dva metra između stolova.

Živa muzika u baštama će biti zabranjena, a kafići i restorani i dalje mogu vršiti šaltersku prodaju hrane i pića, bez obzira da li imaju ili nemaju baštu.

Dostava hrane ostaje dozvoljena 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji.

Još uvek ostaju zatvoreni tržni centri, kao i kafići i restorani koji nemaju baštu.

I dalje je na snazi mera da svi objekti moraju obezbediti poštovanje mere od minimum devet kvadratnih metara po osobi ili posetiocu.

Izuzetak su fitnes klubovi, spa centri, teretane i slično gde mora biti obezbeđeno šesnaest kvadratnih metara po osobi.

U broj prisutnih osoba u objektu ulaze i zaposleni.Vlada Srbije napominje da će od sutra ujutru biti pojačan inspekcijski nadzor poštovanja svih epidemioloških mera na teritoriji čitave Srbije.

Apoteke, benzinske pumpe, laboratorije, ordinacije veterinarske ambulante i slično mogu raditi non stop svakoga dana, kao i do sada.

Da su donete nove mere potrvrdio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić koji je precizirao da naredba stupa na snagu odmah i važi od sutra, 5. aprila u 6 sati.

„Na osnovu Naredbe ministra zdravlja Grad Beograd je propisao od sutra ujutru ugostitelji mogu da vrše ugostiteljske usluge na otvorenom pod uslovima da korisnici usluga moraju nositi zaštitne maske sve vreme boravka u objektu kada ne konzumiraju hranu ili piće, da zaposleni moraju da nose zaštine maske, naročito prilikom pripreme hrane i pića i usluživanja, da za stolom ne može da sedi više od pet osoba, da se ne može se izvoditi muzičko-scenski program uživo (tzv. živa muzika) i da je radno vreme je svakog dana od 6 do 22 časova“, napisao je Vesić na svom Facebook profilu, a prenosi „Beoinfo“.

 

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

 

Komentari

Vaš komentar