RTS: Na kovid propusnicama vidljivi samo rezultati državnih laboratorija

Vesti 24. okt 202114:25 > 14:54 45 komentara
Kafići, kafić, restoran, bašta, popuštanje mera, kovid, ljudi, šetači, mere,
N1

Povodom natpisa koji su se pojavili na društvenim mrežama, a tiču se testiranja pred sam ulazak u objekte nakon 22 sata, iz Vlade Srbije za RTS navode da testovi koji nisu urađeni u jednoj od referentnih, odnosno državnih labaratorija, neće biti vidljivi u Digitalnom zelenom sertifikatu.

Povezane vesti

Rezultati pi-si-ar ili brzog antigenskog testa su vidljivi u sertifikatu samo kada su urađeni u državnim labaratorijama i samo takvi će biti vidljivi prilikom očitavanja QR koda od strane inspekcije ili kovid redara u objektu u koji je neko došao nakon 22 časa, preneo je RTS.

Podsećamo, premijerka Ana Brnabić ranije danas je izjavila da kada je reč o vesti da neki objekti rade brze antigenske testove na ulazu, da se oni ne mogu raditi po klubovima, već isključivo u za to ovlašćenim laboratorijama.

„Ko ne želi da se vakciniše, taj mora da uradi test u laboratoriji, a ne u klubu“, kazala je Ana Brnabić.

Zeleni kovid sertifikat ima QR kod i objedinjuje potvrde i podatke o vakcinaciji, svim testiranjima i preležanom kovidu 19.

Da bi neko mogao da uđe u ugostiteljski objekat, odnosno da bi propusnica bila validna, neophodno je da sadrži najmanje jednu od potvrda – o primljenoj trećoj dozi vakcine ili o primljenoj drugoj dozi vakcine ne stariju od 210 dana, negativnom PCR testu ne stariju od 72 sata, negativnom antigenskom testu ne starijem od 48 sati, preležanom kovidu ne stariju od 210 dana ili potvrdu o pozitivnom testu na IGG antitela urađenom u državnoj laboratoriji, ne stariji od 90 dana.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare