RTS: Deo putnika iz Rima autobusom za Srbiju, rešenje i za lekare u Frankfurtu

Vesti 26. jun 202218:18 17 komentara
Pixabay/AngelikaGraczyk (ilustracija)

Umesto avionom "Vizera", 77 putnika, koji su ostali zaglavljeni na letu iz Rima, krenulo je autobusom za Beograd o trošku Republike Srbije. Ostalima je ponuđeno da kupe karte preko drugih avio-kompnija i vrate se o svom trošku. Lekarima zaglavljenim u Frankfurtu ponuđena su dva rešenja, piše RTS.

Putnicima iz Srbije koji su sinoć ostali zaglavljeni na aerodromima u Rimu i Frankfurtu, pošto su im otkazani letovi za Beograd, ponuđeno je rešenje za povratak, piše RTS.

Za one koji su ostali u Rimu, uz pomoć naše ambasade, države Srbije i aerodroma „Čampino“, obezbeđen je smeštaj za dve noći.

Deo putnika, njih 77, krenuo je nešto pre 17 časova autobusom za Beograd o trošku države Srbije. Ostalima je ponuđeno da kupe karte preko drugih avio-kompanija i vrate se o svom trošku.

Pročitajte još

Prethodno je putnica Milica Maćašev za RTS rekla da se oni već nalaze u hotelu.

Kako navodi, ima ih oko 150, među kojima su i bebe i deca.

Kompanijom „Vizer“ kojom je trebalo da lete su, kako ističe, nezadovoljni.

Od kompanije su, kako RTS saznaje, dobili ponudu za jedno noćenje u hotelu, ali ne i promenu karte za novi polazak za Beograd.

Što se tiče lekara koji se još nalaze na aerodromu u Frankfurtu – ponuđeno je rešenje da se sutra njih četrdesetak vrati letom u 12 časova, a da se oko 60 putnika preveze avionom do Sarajeva ili Zagreba, a odatle autobusom do Beograda.

Generalni konzul u Frankfurtu Branko Radovanović pokušava da pronađe smeštaj za naše putnike koji su prošlu noć proveli na aerodromu.

Kako je za RTS rekao ginekolog Dragan Stajić, kompanija „Lufthanza“ nije im ponudila smeštaj, niti su mogli da uzmu stvari.

Letovi su u Evropi juče otkazivani i zbog nevremena, ali i zbog koronavirusa.

Naime, novi talas infekcija koronavirusom zahvatio je austrijsku nacionalnu avio-kompaniju AUA, koja je, samo u subotu, morala da otkaže 52 od 360 planiranih letova.

I danas su otkazani brojni letovi, između ostalih i poslepodnevni za Beograd, a „Er Srbija“ je saopštila da je, zbog nedostatka ljudstva na aerodromu Hitrou, otkazan let za London.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare