RT Kragujevac u vreme blokada emitovala program Pinka i Vučića u Nedeljicama

Vesti 06. dec. 202115:475 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Gradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu ocenio je izveštavanje gradske televizije Radio-televizije Kragujevac (RTK) kao "neprofesionalno i politički pristrasno", jer je za vreme blokada saobraćaja u subotu reemitovala program televizije Pink i razgovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa meštanima sela Gornje Nedeljice. Ta stanka je saopštila da RTK, kao gradska televizija koja dobija novac za svoje funkcionisanje iz budžeta grada Kragujevca, nije valjano u cilju pravovremenog i objektivnog informisanja građana izveštavala o protestima.

„Postavlja se pitanje da li uredništvo RTK funkciju gradske televizije razume kao favorizovanje vladajuće političke garniture nauštrb zadovoljenja javnog interesa građana“, upitali su iz Narodne stranke.

U toj stranci su naveli da ukoliko već „favorizuju“ jednu političku opciju koja je pobornik realizacije projekta Jadar kompanije „Rio Tinto“ i spornih zakona, „elementarna novinarska etika nalaže da se na RTK čuju i kompetentni stručnjaci sa univerziteta, ugledni pravnici, članovi SANU i drugih organizacija koje ukazuju na negativne posledice po čitav ekosistem“.

„Nastavkom ovakve uređivačke politike, gradska televizija koju finansiraju svi građani Kragujevca sa iznosom od 50 miliona dinara godišnje, staje rame uz rame sa Javnim servisom, koji nije dozvolio emitovanje (kritičkog) spota o Rio Tintu i politički pristrasno izveštava o toj, za sve nas, nasušnoj temi“, ocenili su iz te stranke.

Komentari

Vaš komentar