Rosić: Kraj jedne ere, posle kraljice mnoge stvari će biti drugačije

Vesti 09. sep 202217:25 4 komentara

Branko Rosić, novinar i pisac i jedini Srbin kojeg je kraljica Elizabeta Druga odlikovala za jačanje kulturnih veza Velike Britanije i Srbije, kaže da kraljičica smrt predstavlja kraj jedne ere i da će posle nje mnoge stvari biti drugačije.

„Nekako, ako krenemo od najbudalastije asocijacije – sinoć sam pomislio da ću prvi put da idem u Britaniju u kojoj nije kraljica Elizabeta“, rekao je Rosić.

Povezane vesti

On je za N1 rekao da se seća kada mu je drugarica pre godinu dve rekla da se boji trenutka kada će javiti da je preminula kraljica ili Mik Džeger jer je „to naša epoha“.

„Mik Džeger je srećom još tu. A kraljica Elizabeta je bila simbol epohe, zaista“, dodao je i podsetio da je ona dočekala i Vinstona Čerčila i novu britansku premijerku Liz Tras, da je bila svedok i kraja istočnog bloka i dolaska interneta, pa čak i Seks Pistolsa, koje je takođe „preživela“…

„Ovo je vreme drugačijeg formata, vreme instant ličnosti, premijeri nisu više kao Vinston Čerčil“, kaže Rosić i dodaje da su sada tu ljudi novog kova. Podseća i da su neki članovi kraljevske porodice odlazili kod Opre Vinfri, a da je kraljica Elizabeta žena koja je izdržala pravilo službe do poslednjeg dana i da je primila i poslednju aktuelnu premijerku, po sistemu „da obavim to, pa idem“.

To, kako kaže Rosić, govori o vernosti tituli koji mnogi nisu mogli da izdrže u toj porodici.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare