Romska partija podnela krivičnu prijavu protiv Bokana

Vesti 01. dec 202113:08 > 13:092 komentara
Podeli:
dragoslav bokan pink
Izvor: TV Pink/Screenshot

Romska partija saopštila je da je Republičkom javnom tužilaštvu podnela krivičnu prijavu protiv reditelja Dragoslava Bokana zbog sumnje da je, obraćajući se Mariniki Tepić, koristio govor mržnje i vređanja rumunskog naroda.

„Prvenstveno očekujemo da tužilaštvo uradi svoj posao i da ne ignoriše ovu prijavu kao što su ignorisali mnoge druge“, rekao je predsednik Romske partije Srđan Šajn, dodajući da je efikasno postupanje tužilaštva u ovoj situaciji od izuzetnog značaja s obzirom na trenutak u kome se nalazi ukupno društvo u Srbiji.

Povezane vesti

Prema njegovim rečima, svaki pojedinac, bez obzira o kome se radi, koji pokuša da izazove nacionalnu ili drugu vrstu netrpeljivosti među poštenim građanima i građankama mora biti kažnjen.

„Kada se građani podele i krenu jedni na druge, onda je teško utvrditi koja je strana u pravu, ko je izazvan, ko izaziva, a ko se branio“, poručio je Šajn i objasnio da tužilaštvo i svi pravosudni organi moraju da pokažu profesionalnu doslednost svake vrste.

On je istakao da „nam se piše loša budućnost“ ako pravosudni organi nastave selektivo da rade svoj posao, a građani sami uzmu pravdu u svoje ruke.

Komentari

Vaš komentar