Rokovi pomerani, sada novo obećanje: Bulevar patrijarha Pavla gotov do oktobra

Vesti 16. avg 202209:284 komentara
Podeli:
Bulevar patrijarha Pavla
Izvor: Beoinfo

Obnova Bulevara patrijarha Pavla u Beogradu trebalo bi da bude završena do oktobra ove godine, a ostalo je da se izrade tramvajske baštice, ivičnjaci, odvodnjavanje, asfaltiranje trotoara, javno osvetljenje i ozelenjavanje, rekli su iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Iz te gradske institucije su za Politiku kazali da je posao na toj deonici bulevara, od Ulice Pere Velimirovića do Košutnjaka, vredan 1,3 milijarde dinara, a da su do sada završene obe kolovozne trake, instalacije i semafori. Politika piše da je radove u septembru 2019. godine započeo konzorcijum okupljen oko kompanije „Energoprojekt“, a da je prvobitni rok za završetak radova bio 540 dana, odnosno do proleća 2021. godine.

Rokovi su prvobitno pomereni za septembar 2021. godine, uz obrazloženje da je uz pandemiju koronavirusa bilo i nepredviđenih problema na gradilištu, a deo novih saobraćajnih traka u bulevaru je u međuvremenu pušten u saobraćaj.

Radovi su u toku i na drugom delu bulevara, na deonici od hipodroma do Košutnjaka, a rok za završetak je maj 2023. godine.

Komentari

Vaš komentar