Rio Tinto: Nismo propagirali eksploataciju litijuma svojim spotom

Vesti 14. okt 202112:43 > 12:46 20 komentara
N1/arhiva

Generalna direktorka Rio Sava Exploration, ćerke firme Rio Tinta, Vesna Prodanović je reagovala na tekst objavljen na portalu N1 pod naslovom "UZUZ: Rio Tinto plaćenim reklamama propagira eksploataciju litijuma" i navela da je informacija iz teksta da je "kompanija Rio Tinto plaćenim reklamama na TV sa nacionalnim frekvencijama počela da propagira eksploataciju litijuma" neistinita.

„Kompanija Rio Tinto nije propagirala eksploataciju litijuma svojim spotom već, kao društveno odgovorna kompanija, želi da svoju komunikaciju u vezi sa Projektom ‘Jadar’ učini jasnom, transparentnom i otvorenom u pogledu svih rizika i pogodnosti do kojih eventualno može doći u njegovoj realizaciji. Naša kompanija ima iskrene namere da čuje i sasluša stav šire javnosti. Naročito ističemo da kompanija Rio Tinto u svemu posluje u skladu sa pozitivnim propisima Republike Srbije, kao i standardima EU i da pažljivo i odgovorno preduzima sve radnje u okviru Projekta ‘Jadar'“, navodi se u demantiju dostavljenom redakciji N1.

Povezana vest

Takođe je, dodaje se, neistinita informacija iz teksta da je „na taj način unapred obesmišljena bila kakva mogućnost istinskog odlučivanja građana o projektu ekspolatacije litijuma“ jer, kako se navodi, pogrešno ukazuje da kompanija Rio Tinto bilo šta obesmišljava.

„Naprotiv, na ovaj način se uskraćuju građani i šira javnost da čuju drugu stranu priče o poslovanju kompanije Rio Tinto, kako bi dobili uravnoteženu i istinitu sliku o Projektu ‘Jadar’ i kompaniji. Takođe, predmetnom informacijom onemogućava se kompanija Rio Tinto da komunicira sa građanima Srbije, zbog čega štetu trpe i građani i kompanija“, navodi Rio Tinto i naglašava da kompanija posluje u skladu sa zakonima Republike Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare