Riba potrovana amonijakom u Kolubari, sumnja se na obližnju farmu

Vesti 18. jul 202117:00 > 23:04 18 komentara
kolubara riba privatna arhiva
N1/Privatna arhiva

Ogromne količine ribe potrovane su u reci Kolubari nizvodno od Divaca prema Slovcu. Sumnja se da su uzrok pomora ribe otpadne vode iz jedne farme u mioničkom selu Radobić.

Ognjen Krnetić, ribočuvar ribarskog područja Kolubara i Sava kojim upravlja firma „Cassini fishing“ iz Arilja, kaže da su odmah pozvali policiju, obavešteno je Osnovno javno tužilaštvo u Mionci, kao i sve nadležne inspekcije – ekološka i vodna, dok je Agencija za zaštitu životne sredine uzela na anlizu uzorke vode sa mesta gde su ispuštene štetne materije.

Nova.rs prethodno je objavila da je prema nezvaničnim saznanjima, za pomor ribe usled trovanja amonijakom, odgovorna farma “Stočar” iz Divaca, kojoj nije prvi put da otpad sa farme direktno baca u reku.

„Znamo da su fekalije i amonijak sa farme i ranije ispuštali u Kolubaru, ali nikada nije bilo ovako strašno. Temperature su visoke, vodostaj nizak, a od jutros po reci plivaju mrtve ribe. Od jutros ih vadimo … ovo je katastrofa“, kažu meštani koji su zatekli jezivi prizor.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare