Renato Grbić objasnio zašto se sada pojavilo telo mladića

Vesti 18. maj 202213:38 > 13:44 30 komentara

Renato Grbić, alas i vlasnik restorana na obali Dunava u Beogradu, koji je davljenja u reci spasao veliki broj osoba, ispričao je reporterki N1 da je telo mladića, za kojeg se sumnja da je Matej Periš, isplivalo zbog porasta temperature poslednjih dana.

„U vreme kada je (Matej) skočio, temperatura je bila par stepeni i to je kao meso u frižideru, ono tada može da opstane duže. Zadnjih dana počele su temperature preko 25, 26 stepeni. Temperatura je doprinela da organizam truli brže i da se stvara telo kao balon, lopta…Rekao sam i prvih dana da on nije mogao da pređe Pančevački most, pošto tu ima dosta krša, loma, od Drugog svetskog rata, to su naslage armature, panjeva, mreža naših ribarskih“, rekao je Grbić za N1.

Povezane vesti

Kada je voda otoplila, telo je isplivalo, 300, 400 metara od mosta, precizirao je Grbić i dodao:

„Ovo je jedno od najukletijih mesta ovde“.

On je podsetio na momke koji su na tom mestu kolima sleteli, na dve osobe koje su se tu udavile i „par ubistava“ na tom istom mestu.

„I eto, nažost i Matej se zakačio za ponton. Ovo je ukleto mesto Ade Huje, obeleženo tragedijama“, kaže.

Više javno tužilaštvo u Beogradu potvrdilo je da je telo mlađeg, za sada nepoznatog muškarca, nađeno jutros u Dunavu kod Ade Huje.

„Dežurni zamenik Višeg javnog tužioca u Beogradu obavio je uviđaj na licu mesta i naložio obdukciju, toksikološke i DNK analize, kojima će se utvrditi identitet, za sada NN lica, kao i uzrok smrti.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Više javno tužilaštvo u Beogradu će blagovremeno obavestiti javnost o rezultatima pomenutih analiza koje obavlja Institut za sudsku medicinu“, navodi tužilaštvo.

Otac Mateja Periša, Nenad Periš, potvrdio je prethodno da ga je srpska policija obavestila o tome da je u Dunavu kod Ada Huje pronađeno telo mladića, koje po opisu i odeći odgovara njegovom sinu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare