Rektorka: Pažljivo ćemo razmotriti presudu o doktoratu Siniše Malog

Vesti 23. jun 202118:03 > 18:04 21 komentara
N1

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović potvrdila da je na Univerzitet stigla odluka Upravnog suda, kojom se usvaja tužba ministra finansija Siniše Malog protiv Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta i vraća na ponovno odlučivanje.

„Pažljivo ćemo razmotriti presudu i odgovoriti u skladu sa važećim propisima“, kaže rektorka Popović za Danas.

Povezane vesti:

Na sajtu Univerziteta u Beogradu objavljeno je saopštenje u kome rektorka ističe da je o toj presudi obavešten Prošireni rektorski kolegijum Univerziteta u Beogradu, koji okuplja dekane fakulteta, direktora instituta i predsednike veća grupacija Univerziteta, na današnjoj sednici održanoj radi pripreme redovne sednice Senata.

„Univerzitet u Beogradu potvrđuje da mu je dostavljena presuda Upravnog suda i da će sve naredne korake, kao i do sada, preduzimati u skladu sa zakonom i poštujući propise Republike Srbije i pravne akte koje su usvojili njegovi organi“, piše u saopštenju.

Upravni sud je poništio odluku Senata Univerziteta u Beogradu, kojom je ministru finansija Siniši Malom poništena diploma doktora nauka, nakon što je Odbor za profesionalnu etiku UB zaključio da je njegova doktorska disertacija plagijat.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare