Rektorka: Neophodno zaštititi studente i profesore od zaraze tokom ispitnog roka

Vesti 13. jan. 202116:583 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović izjavila je da je, prema podacima Studentske poliklinike, u periodu od 1. septembra 2020. godine do 10. januara ove godine, testirano 3.027 studenata, od kojih je 1.323 bilo pozitivno na kovid-19.

Popović je, na onlajn sednici Senata Univerziteta u Beogradu, rekla da je, od 28. decembra prošle godine do 3. januara ove godine, bilo 33 studenta pozitivna na kovid-19, a od 4. do 10. januara ove godine 36 studenata.

Ona je dodala da su “trenutno u smeštajnim kapacitetima Studentskog centra tri registrovana studenta pozitivna” na kovid-19.

“Ulazimo u kalendarsku godinu sa dosta dobrom situacijom, ali pred nama su ispitni rokovi i prilike kada će biti povećana pažnja da se zaštite i zaposleni i studenti od zaraze”, rekla je Popović.

Popović je obavestila Senat da je u ime Konusa ministru prosvete Branku Ružiću uputila dopis sa molbom da se lično angažuje oko efikasnijeg obezbeđivanja vakcinacije zaposlenih na fakultetima Univerziteta u Beogradu, da bi se obezbedila bolja zaštita zaposlenih koji su izloženi velikom broju kontakata.

Ona je rekla da je spomenula i vakcinaciju studenata, ali je navela da je plan Kriznog štaba da se mladi vakcinišu “u kasnijem periodu”.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar