Rekonstrukcija Rajačkih pimnica, Fabrici kaže – neverovatan potencijal

Vesti 10. jun. 202116:28 > 16:47
Podeli:
Fabrici
Izvor: EU info centar

Šef Delegacije Evropske unije Sem Fabrici posetio je Rajačke pimnice kod Negotina, gde će u okviru projekta „#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam“, biti sprovedeni infrastrukturni radovi – elektrifikacija, vodosnabdevanje i popločavanje ulica, saopšteno je danas.

Fabrici je posetio i Rogljevačke pimnice, čiji su eventualni infrastrukturni radovi još u fazi razmatranja mogućih prioriteta.

Upoznajući se sa lepotama autentičnih vinarskih sela, Fabrici je iskazao oduševljenje, jer iako potiče iz vinarskih krajeva, do sada nije video sela koja su izgrađena samo zbog vina.

Pimnice su me očarale i siguran sam da ću ih sigurno još makar jednom posetiti. Rogljevačke i Rajačke pimnice imaju neverovatan potencijal za razvoj turizma. Siguran sam da će pimnice, kroz projekat Evropske unije, opet doživeti svoje zlatno doba i da će biti prepoznate kao jedinstveno mesto za uživanje, rekao je on.

Projekat „#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam“ usmeren je na razvoj turizma kao značajnog privrednog potencijala za ekonomski razvoj istočne Srbije i Donjeg Podunavlja, finansiraju ga EU i Vlada Nemačke, a sprovodi nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

Komentari

Vaš komentar