Reis-I-ulema: Vernici tokom Ramazanskog posta mogu primiti vakcinu

Vesti 12. apr 202112:37 > 12:404 komentara
Izvor: N1

Reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije (IZS) Sead Nasufović izjavio je da islamski vernici tokom Ramazanskog posta mogu primiti vakcinu protiv koronavirusa.

„Tokom posta se ne može popiti ni kap vode, ne može se hrana uneti, niti se može lek koristiti, ali je dozvoljeno primiti vakcinu ukoliko u sebi ne sadrži hranljive sastojke, što je slučaj sa ovom vakcinom“, rekao je Nasufović na konferenciji za novinare povodom početka svetog muslimanskog meseca Ramazana.

Kazao je da je nedavno sa predstavnicima Svetske zdravstene organizacije u Srbiji razgovarao o podizanju svesti vernika vezano za sam proces vakcinacije.

„Ja sam se i sam prijavio i evo već više od mesec dana sam u redu za vakcinu“, rekao je Nasufović novinarima u beogradskoj Bajrakli džamiji.

Ocenio je da je svest kod islamskih vernika takva da nije bilo otpora prema poštovanju propisanih mera i da se u džamijama sprovode sve mere protiv širenja koronavirusa.

„Verujem da u svakom zlu ima makar jedan trun dobra, kao što verujem i da u ovom zlu koje je zadesilo celo čovečanstvo ima i neko dobro“, naveo je reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije.

On je svim muslimanima u Srbiji i u dijaspori poželeo srećne „mubarek dane Ramazana“.

Ramazanski post počeće sutra i trajaće 30 dana.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

 

Komentari

Vaš komentar