Redovi ispred kovid ambulanti Beogradu, čeka se i satima na prvi pregled

Vesti 03. mar 202109:15 > 10:37 46 komentara
N1

Ispred kovid ambulanti u Beogradu po više desetina građana čeka na prvi pregled. Slična situacija ispred više ambulanti koje je tokom jutra obišao naš reporter. Građani kažu da i po više sati čekaju na pregled.

Da se epidemiološka situacija u zemlji komplikuje, govore redovi u kojima stoje desetine građana, javlja reporter N1.

Posle reda koji smo jutros zatekli ispred kovid ambulante na Novom Beogradu, obišli smo još nekoliko kovid ambulanti i zatekli građane u redu. Pojedini građani koji čekaju ispred kovid ambulante u Zemunu rekli su da čekaju od jutros od šest, sedam časova i da po više sati čekaju na pregled.

Iako broj zaraženih raste, Krizni štab ne donosi odluku o novim merama. Očekuje se da se to telo sastane sutra ili u petak, kako bi donelo odluku da li će biti uvedeno vanredno stanje zbog porasta broja zaraženih, što je predložio medicinski deo Kriznog štaba.

Epidemiolog Predrag Kon jutros je dao nešto drugačiju izjavu po pitanju mera i saopštio da će tražiti zatvaranje svih kafića i restorana na najmanje sedam dana. On je stanje u Beogradu ocenio kao katastrofalno i dodao da je neprihvatljivo da mere budu blage kao što je to sada slučaj, jer je situacija loša.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, sa druge strane, smatra da nismo blizu vanrednog stanja i najavljuje da će o merama odlučiti Vlada.

Da se epidemija razbuktava govore i poslednji podaci o novozaraženima – prema preseku stanja za utorak, bilo je više od 4.000 zaraženih.

U Srbiji je do sada dato više od milion i po doza vakcina, a 531.000 ljudi primila je i drugu dozu, podseća naš reporter.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare