Rebić: Policija otkrila oko 600 vozača pod dejstvom droga od početka godine

Vesti 05. jun. 202116:38 > 16:435 komentara
Podeli:
Izvor: Ilustracija / MUP Republike Srbije

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je da je od početka godine policija otkrila oko 600 osoba koje su upravljale vozilom pod dejstvom droge. "U prvih pet meseci gotovo tri puta smo povećali aktivnosti na otkrivanju vozača pod dejstvom droga. Imamo oko 600 takvih, otkrivenih vozača", istakao je direktor policije, stoji u saopštenju MUP-a.

Rebić je naveo da je glavni razlog za to preusmeravanje dela novca od naplaćenih kazni na nabavku droga testova, koji, prema njegovim rečima, nisu jeftini kao alkotest.

„Inicijativa je urodila plodom, pa sad policija ima značajno više kapaciteta da vrši kontrolu i time smo i povećali broj procesuiranih vozača“, rekao je Rebić, stoji u saopštenju.

U vezi sa vozačima koji upravljaju vozilom pod dejstvom narkotika, Rebić je naveo da je od njih gotovo 50 odsto bilo pod dejstvom marihuane ili kanabisa, oko 14 procenata pod dejstvom amfetamina i kokaina, dok je sedam odsto bilo pozitivno na heroin i ostale droge.

Kako je naveo direktor policije, 75 odsto otkrivenih vozača koji koriste narkotike starosti su između 20 i 34 godine, dodaje se u soapštenju.

Komentari

Vaš komentar