Borović: Tužilaštvo već trebalo da reaguje na navode o pedofiliji u Jagodini

Vesti 20. apr. 202108:21 > 10:0215 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Član predsedništva Narodne stranke, advokat Borivoje Borović, izjavio je da je tužilaštvo već trebalo da reaguje povodom navoda o pedofiliji u Jagodini, koji su izneseni na konferenciji za novinare potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić.

POVEZANE VESTI

Borović je agenciji Beta kazao da bi tužilaštvo, da je Srbija pravna država, odmah izdalo naloge policiji da privede na saslušanje sve ljude na koje je ukazao svedok pedofilije u Jagodini.

„Od svih učesnika u podvodjenju maloletnih devojčica već su trebale da se uzmu izjave, kako bi se sprečilo da se utiče na žrtve. Ako je tačno da su visoki funkcioneri ove zemlje prisustvovali akcijama jednog lokalnog moćnika gde se podvode mlade žene, a to vlast pokuša da zataška, onda bi o tome trebalo obavestiti i Evropsku komisiju da ispita u kom pravcu ide tužilaštvo u Srbiji“, naglasio je advokat.

Ukoliko ne bude otvorena istraga o pedofiliji u Jagodini, dodao je Borović, onda bi evropske insitucije trebalo da provere da li tužilaštvo u Srbiji štiti ljudska prava i slobode i da li može i sme da uradi bilo šta bez pritisaka političara na vlasti.

Na konferenciji za novinare Marinike Tepić, juče je objavljeno video svedočenje bivšeg radnika hotela „Alfa“ iz Končareva kod Jagodine, u kome on tvrdi da je narodni poslanik Dragan Marković Palma podvodio maloletne devojčice i da su na tim žurkama prisustvovali državni funkcioneri Ivica Dačić i Aleksandar Antić, kao i vlasnici Knez petrola i Kopernikusa.

Dragan Marković je demantovao te tvrdnje. Marković je rekao da će danas sam otići u tužilaštvo i dati izjavu i podneti prijavu protiv Marinike Tepić. Dačić i Antić nisu se oglasili povodom navoda da su bili prisutni na žurkama gde su podvođene maloletne devojčice.

DSS: Slučaj ne sme ostati bez jasnog epiloga

Demokratska stranka Srbije istakla je danas da tužilac mora odlučno da reaguje na svedočenja i navode o podvođenju maloletnica, organizovanoj maloletničkoj prostituciji i pedofiliji u Jagodini i pokrene istražne radnje radi utvrđivanja istine.

Kako se navodi, slučaj ne sme ostati bez jasnog epiloga i zakonskih kazni za odgovorne, jer je reč ili o teškim krivičnim delima ili o lažnom prijavljivanju.

Ističe se da su hitnost i potpuno obaveštavanje javnosti o preduzetim merima i toku istrage neophodni, jer je najšira javnost opravdano uznemirena.

Komentari

Vaš komentar