Različito o rebalansu – vlast i opozicija nikada ne koriste isti digitron

Vesti 25. okt. 202123:175 komentara
Podeli:

Skupština grada usvojila je i treći rebalans budžeta u ovoj godini, a zamenik gradonačelnika Beograda poručuje da su tako obezbeđena sredstva da izgradnja metroa počne u novembru. Kome se i zašto, na osnovu ugovora o delu i specijalizovanih ugovora, daje novac iz budžeta... i zašto država konstantno prebacuje novac gradu ako ima viška, pita opozicija.

Tako je to u varoši beogradskoj. Ne piše to u novoj knjizi zamenika gradonačelnika, koja je podeljena uz materijal za sednicu, ali vlast i opozicija nikada ne koriste isti digitron. Vesić kaže prihodi rastu, imaćemo milijardu evra viška, a glas za rebalans je, prema njegovim rečima, bio glas za metro. Novac će se pre svega trošiti na radove u Makiškom polju i projektovanje druge linije metroa, objasnio je zamenik gradonačelnika.

Povezane vesti

„I zato ćete imati napade na ovaj rebalans, jer je izgradnja metroa noćna mora za protivnike naše vlasti u Beogradu, jer je kod njih metro postojao samo na video igrici, i ne daj Bože da se izgradi metro, jer gde da Vučić izgradi metro, pa to je strašno“, rekao je Vesić.

A opozicija ni m o metrou. Narodnjaci optužuju vlast da je na osnovu ugovora o delu i specijalizovanih ugovora podelila iz gradske kase 42 milijarde dinara, ne zna se ni kome, niti za šta i da se sada zadužuje i za običnu rekonstrukciju ulica. Pitaju – ako je grad finansijski stabilan, zašto mu onda država redovno daje novac.

„Tako što je samo pre nekoliko dana iz budžeta Republike Srbije izdvojeno 390 miliona dinara za likvidnost Grada Beograda, što ukupno kada se sabere sa svim što su do sada dobili od države prevazilazi cifru od milijardu dinara“, kaže Marina Lipovac Tanasković.

U toj državnoj pomoći je i osam i po miliona evra koje će Grad, tvrde u Stranci slobode i pravde, proslediti firmi povezanoj sa Zvonkom Veselinovićem i Milanom Radoičićem, a koja će dobiti posao na osnovu još jednog trećeg aneksa ugovora o izgradnji spalionice u Vinči.

„Taj aneks predviđa da se izgradi još jedan deo deponije gde će se odlagati otpad sa opštine Grocka i Barajevo, što je potpuno neverovatno s obzirom da se spalionica u Vinči nalazi na opštini Grocka, da prvobitnim ugovorom ova stvar nije bila predviđena“, kaže Mila Popović.

Za razliku od nekih prethodnih, zamenik gradonačelnika nije bio raspoložen da po završetku ove sednice stane pred novinare. Za varoš beogradsku najvažnije da, kako Vesić poručuje, Beograd u svojoj istoriji nikada nije imao više novca u kasi nego što ga ima danas.

Komentari

Vaš komentar